Πριν πατήσεις το κουμπάκι για να μου στείλεις μήνυμα, διάβασε, αν θες, τις παρακάτω συχνές ερωτήσεις, μήπως σου λυθεί η απορία!

Σου έρχονται με ΕΛΤΑ κούριερ!  
 
Τα έξοδα αποστολής είναι €4 για τα δύο πρώτα κιλά, και €0,99 για κάθε επιπλέον κιλό της παραγγελίας σου για όλες τις αποστολές. Για αγορές προϊόντων πάνω από €70 τα έξοδα αποστολής είναι μηδενικά. Σε περίπτωση που επιλέξεις την αντικαταβολή ως μέθοδο πληρωμής, η επιπλέον χρέωση είναι €2,48.
Μπορείς να πληρώσεις την παραγγελία σου με τους εξής τρόπους: μέσω Paypal, μέσω κατάθεσης/μεταφοράς σε τραπεζικό λογαριασμό, με αντικαταβολή (επιπλέον χρέωση €2,48), και μέσω πιστωτικής κάρτας (δεκτές οι Visa, Mastercard, Diners). Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις πληρωμή μέσω κατάθεσης/μεταφοράς σε τραπεζικό λογαριασμό, φρόντισε να την κάνεις μέσα σε διάστημα 3 εργάσιμων ημερών, αλλιώς θα ακυρωθεί η παραγγελία σου. Αν για κάποιο λόγο δε μπορέσεις μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες, στείλε μου ένα μήνυμα και θα βρούμε την άκρη.
Οι παραγγελίες επεξεργάζονται και αποστέλλονται μέσα σε εύλογο* χρονικό διάστημα. Έχε υπόψη σου ότι, επειδή έχω μόνο δύο χέρια και ένα μυαλό, ίσως η παραγγελία σου καθυστερήσει από εμένα μέχρι και δέκα μέρες μέχρι να ετοιμαστεί. Κάποια προϊόντα, όπως η σφραγίδα ex libris, αναφέρουν στην περιγραφή τους ότι χρειάζονται κάποιο συγκεκριμένο χρόνο για να παραχθούν, οπότε θα χρειαστεί να κάνεις λίγη υπομονή. Συνήθως, η παραλαβή γίνεται μία (στα μεγάλα αστικά κέντρα) έως τρεις ημέρες αργότερα (στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και στα νησιά) από την ημερομηνία αποστολής, εκτός, φυσικά, από περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων, φυσικών καταστροφών, κλπ, καθώς και σε περιόδους μεγάλου φόρτου, όπως, ας πούμε, τα Χριστούγεννα και η Black Friday και ο κοβιντ (μακριά από εμάς). Καταλαβαίνεις. Όλοι δουλεύουν, πάντως, για να τα έχεις στα χέρια σου το συντομότερο δυνατό, μέσα σε ανθρώπινα πλαίσια. Αν υπάρχει κάποιο έκτακτο περιστατικό, γενέθλια, επέτειος και το άφησες τελευταία στιγμή (πετάω το μπαλάκι σε σένα), στείλε μήνυμα να επισπεύσω τη διαδικασία, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ, αλήθεια. *η λέξη "εύλογο" είναι σκοπίμως επιλεγμένη, διότι όλα εξαρτώνται από το φόρτο εργασίας των ημερών
Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, αγαπητέ αναγνώστη, και έχουμε μια εξίσου καλή απάντηση (χωρισμένη σε τρία τμήματα): Καταρχάς, ο διαδικτυακός τόπος στον οποίο περιηγείσαι αυτή τη στιγμή έχει πιστοποιητικό ασφαλείας. Αυτό ακούγεται κάπως σοβαρό, ε; Και, πράγματι, είναι! Τί κάνει αυτό το πιστοποιητικό ασφαλείας; Τί κερδίζεις εσύ από αυτό; Βασικά, όπως όλα τα θέματα ασφαλείας, δεν είναι το τί συμβαίνει, αλλά το τί ΔΕΝ συμβαίνει. Καταρχάς, το "https" που βλέπεις στη γραμμή διευθύνσεων του browser σου, καθώς και ένα μικρό πράσινο λουκετάκι (που συνήθως βρίσκεται στα αριστερά του https, ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείς) εξασφαλίζουν ότι η μεταφορά και η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του server μου και του υπολογιστή σου γίνεται με ασφάλεια! Επίσης, αυτό το site στο οποίο εσύ περιηγείσαι αμέριμνος, είναι εφοδιασμένο με πιστοποιητικό ασφαλείας SSL (λέγε με και Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό), που ταυτοποιεί με σιγουριά ότι το pelagie.gr είναι το pelagie.gr και όχι κάτι άλλο που μιμείται πως είναι το pelagie.gr (είπα αρκετές φορές, pelagie.gr ή όχι ακόμα; Hallo, metadata)! Παρεμπιπτόντως, τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα ήταν ωραία αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο και για τις τσάντες Chanel, ξερωγώ, να ξέρουμε πότε ένα κομμάτι είναι αυθεντικό και πότε όχι; Τέλος πάντων, λοξοδρόμησα. Επιστρέφω στο συναρπαστικό θέμα της, εχμ, ασφάλειας: Ένα ακόμα θέμα που πρέπει να ξέρεις για την ασφάλεια που σου παρέχουμε στο παρόν site, είναι ότι εμείς δεν κρατάμε στοιχεία πληρωμών. Δηλαδή, δεν περνάνε από τα χέρια/μάτια μας τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής ή προπληρωμένης σου κάρτας. Οι συναλλαγές με αυτά τα μέσα πληρωμής γίνονται μέσω τραπεζικής πύλης ή paypalικής πύλης. Αυτοί τα ξέρουν όλα. Εγώ όχι. Και είναι από τις φορές που είμαι ευτυχής μέσα στην άγνοιά μου. Τέλος, όσον αφορά τα δεδομένα σου, αυτά, δηλαδή, που δίνεις όταν εγγράφεσαι στο νιουζλέτερ της επιχείρησης με τον διακριτικό τίτλο Πελαζί ή όταν κάνεις μια παραγγελία, αυτά φυλάσσονται με μεγάλη φροντίδα ως κόρην οφθαλμού. Mπορεί να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή για προωθητικές ενέργειες (για να σού'ρθει η έκπτωση στο νιουζλέτερ, ντε), ανάλυση δεδομένων και λοιπά ενδιαφέροντα μαρκετίστικα, μόνο για τους σκοπούς της παρούσας επιχείρησης, και εννοείται πως δεν παραχωρούνται σε τρίτους. Τα φυλάμε όπως το γκόλουμ φυλούσε το πολύτιμό του (άμα έπιασες την αναφορά, σε συμπάθησα κι ας μη σε ξέρω). Αυτά.