Η Πελαζί (βάλε συναισθηματική μουσική να παίζει στο φόντο) ήταν μία απλή  κοπέλα μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Τότε ήταν που πήρε την πρώτη της ραπτομηχανή και ξεκίνησε να φτιάχνει τα ρούχα της. Από τότε και μετά, ήταν μια απλή και τίμια κοπέλα πάλι, που, όμως, επιπλέον, ήξερε να ράβει. Θεωρεί τον εαυτό της αυτοδίδακτο, αλλά αυτό δεν είναι τελείως αλήθεια, γιατί δάσκαλός της ήταν (και είναι) το διαδίκτυο. Όλα όσα ξέρει για τη ραπτική (και πολλά για τη ζωή), τα έμαθε από τα μπλογκς, τα τουτόριαλς, τα γιουτούμπ και τα σάιτς (sic).
 
Το Πελαζί δεν είναι το πραγματικό της όνομα, αλλά ένα παρατσούκλι που της απέδωσε η φίλη της η Τζίνα, μια μέρα που αναπαριστούσαν τη σκηνή από την Παριζιάνα με τη Βλαχοπούλου ως μοδίστρα και την ζουμερή πελάτισσά της που ρουφιότανε και έλεγε ότι δεν έτρωγε, αλλά, το ξέρουμε όλοι, εψεύδετο οικτρά.
 
Διαδικτυακά εμφανίστηκε πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2011, κατά τη διάρκεια ενός μακριού, καυτού καλοκαιριού στην πόλη, αφού σκέφτηκε ότι, μιας που δεν πάει διακοπές, θα ήταν καλό να μεταδώσει λίγη από αυτή τη γνώση που πήρε και εις την ελληνικήν (αφού όλη η ιντερνετογραφία ήταν εις την ξενικήν). Και εγένετο το μπλογκ της!
 
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι ή, καλύτερα, πέρασε πολλή κλωστή από τη ραπτομηχανή, έραψε πολλά ρούχα (πάντα για την ίδια, επειδή είναι μία μοδίστρια, μία εγωίστρια μοδίστρα, δηλαδή), άντλησε πολλές πληροφορίες, ρούφηξε πολλή γνώση, έκανε και πολλά μαθήματα σε κορίτσια που ήθελαν να μάθουν αυτή την ξεχασμένη και κάπως παρεξηγημένη τέχνη, ώσπου τα βαρέθηκε κάπως όλα αυτά και ήρθε ο καιρός για το επόμενο βήμα, που είναι το ίδιο συμβατικό και αναλογικό όπως και το ράψιμο. Από το ράψιμο κάπως πέρασε η φάση στο γράψιμο, και το ενδιαφέρον μετατέθηκε στην καλλιγραφία και συγκεκριμένα στη σύγχρονη ελληνική καλλιγραφία.
 
Από το 2017 μέχρι σήμερα, συμβαίνουν εργαστήρια καλλιγραφίας και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Επίσης, εργαστήρια journaling, scrap booking και ένα σωρό άλλων αγγλικών και ινσταγκραμικών ορολογιών, που βοηθάνε να μείνεις γειωμένος/η/ο σε έναν ψηφιακό κόσμο που μας παίρνει τα μυαλά, όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο.
 
Η αποστολή ετούτου εδώ του ιστότοπου, λοιπόν, συμπυκνώνεται στην εξής φράση:
 
«Η Πελαζί δίνει έμπνευση, εκπαίδευση και τα μικρά πράγματα, για να γίνουν αυτά δημιουργία και στιγμές αγάπης και ευδαιμονίας»
 
Η μετάφραση είναι η εξής: μέσα σε αυτό το site εσύ, ο ψυλλιασμένος και ψαγμένος θεατής/αναγνώστης θα βρεις:
 
την έμπνευση μέσα από τις εικόνες, την ατμόσφαιρα, τα χρώματα, τα λόγια,
 
την εκπαίδευση μέσα από τις αναρτήσεις, τα βήμα-βήμα μαθήματα (τα τουτόριαλς, ντε), και τα βίντεο που βρίσκονται στο ιστολογίο (το μπλογκ), αλλά και στο youtube και στο instagram,
 
και τέλος τα μικρά πράγματα για να υλοποιήσεις όλα τα προηγούμενα και να τα κάνεις δημιουργία, να χαρείς και να δώσεις χαρά σε αγαπημένους-δεν είναι όλες οι μοδίστρες μοδίστριες, διαπιστωμένο.
 
Το μότο της Πελαζί λέει πως «Είναι τα μικρά πράγματα» (που σου φτιάχνουν τη ζωή, ίσως; που σε κάνουν χαρούμενο/ευτυχισμένο; που σε κάνουν να αγαπάς κάποιον/κάτι; συμπλήρωσε ό,τι προτιμάς), και μέσα σε αυτή τη φράση συνοψίζεται όλη η μενταλιτέ της σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Προειδοποίηση: χρησιμοποιώντας αυτό το site γίνεσαι αποδέκτης και φορέας αυτής ακριβώς της «μικρής» μενταλιτέ, με μόνο θετικές συνέπειες.
 
Μερσί
Ελπίδα